Gegrilde Halal kip met maden

Op Koningsdag zijn er door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten (NVWA) weer diverse overtredingen van de Warenwet geconstateerd. Oorzaak dikwijls niet goed gekoelde etenswaren op straat. Maar vandaag ontving de redactie van AmsterdamFM een heel onsmakelijke afbeelding. Op de foto zien we gegrilde kip met maden. De afzender is de heer Muller uit Amsterdam Oost. Hij kocht een aantal gegrilde kippenpoten niet op straat maar bij Islamitische Slagerij El Bahja in de Eerste Oosterparkstraat 128. Een slager waar hij regelmatig binnen loopt.

 

Zondag besloot hij met deze knapperige kippenpoten een vriendin te verrassen in Landsmeer. Hij schrijft ons:”Ik had enorme trek en toen ik net een een hapje kip wilde nemen riep ze: 'Wat is dit? Gooi weg!' Op de gegrilde kippenpoten zaten gegrilde maden!” De hele nacht spookte zijn bedorven kip door zijn hoofd. Moest hij hiermee voor de dag komen. Mensen waarschuwen? Muller:”Ik heb hier lang over nagedacht. Ik woon vlakbij deze slager en ik weet dat hij het moeilijk heeft. Hij heeft nauwelijks klanten en als ik er laatst iets kocht maakte hij een diepe buiging voor mij. Maar als iemand vlees met maden voor zijn eigen voordeel gaat verkopen dan moet er ingegrepen worden.”

 

Muller heeft ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gewaarschuwd. “Maar denk nu niet dat zij direct naar de Oosterparkstraat komen om eens even in de winkel te kijken.” De dienst heeft meer tijd nodig.

 

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?