Gemeente deels verantwoordelijk voor ongeluk Jairo

Advocaat Richard Korver vindt dat de gemeente deels zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor het fatale ongeluk waarbij maandagmiddag de 5-jarige Jaïro verdronk, dat schrijft AT5 vandaag.

‘Ik snap heel goed dat mensen daar gaan zwemmen. Het is heet. Het is een zogenaamd surfstrandje. Er zijn ook faciliteiten voor surfers. Surfers vallen met regelmaat van hun plank en zwemmen dan weer terug naar hun plank’, zegt Korver.

Hij vindt het bord bij het strandje aan de Bert Haanstrakade, waarop staat dat er daar niet mag worden gezwommen, dan ook te onduidelijk. Vooral het woord ‘surfstrandje’ is volgens hem verwarrend. ‘Het is dan toch echt het stadsdeel die deze onduidelijkheid in het leven roept en niet de burger’, stelt Korver.

De gemeente wilde niet op camera reageren, omdat de politie nog onderzoek doet naar de gebeurtenis. Opvallend genoeg lieten ze wel weten dat het bord slechts een aanwijzing is en geen verbod. Het is dan voor mensen. Kortom: mensen die daar zwemmen zijn niet strafbaar.

Leave a Reply