Gemeente ongelukkig met Deltahotel

‘Het slechtste hotel waar ik de afgelopen vijf jaar ben geweest.’ ‘Dit nooit meer, allemaal bedluis.’ Het zijn enkele reviews van reizigers op tripadvisor.nl. Ook de gemeente zit in haar maag met het Deltahotel.
De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob) biedt geen soelaas. De wet is bedoeld om gemeenten de integriteit van houders en/of aanvragers van vergunningen en subsidies te laten toetsen, maar het Delta hotel is niet ‘Bibob-plichtig’. De financiers willen dan ook alleen vertrekken als de gemeente een flink bedrag betaalt.

Het pand is momenteel in het bezit van een Israëlische witwasser en de Israëlische Barazaniclan en het hotel wordt gerund door Effe Liaten bv. Dit bedrijf is volgens de rechtbank door de clan gebruikt voor witwassen en andere fraude. Eerder lukte het de gemeente wel een aantal hotels van de familie te sluiten.

De gemeente wil het zaken doen voor het hotel zo moeilijk maken dat het het hotel zelf de deuren zal sluiten zo laat Jan-Jaap Eikelboom (Stadsdeel Centrum) weten aan Het Parool.

Leave a Reply