Gemeenteraad wil actie tegen snorscooters op fietspad

De gemeenteraad wil dat wethouder Eric Wiebes van Verkeer gauw een einde maakt aan de overlast van  snorscooters op het fietspad. Een nieuw gemeentelijk scooterteam zou hiervoor een effectief middel zijn. Als de wethouder geen actie onderneemt, komt de raad zelf met voorstellen.
Wiebes kreeg gisteren veel kritiek op zijn beleid. Een meerderheid van de gemeenteraad gaf te kennen teleurgesteld te zijn over de beperkte maatregelen van de wethouder tegen de snorscooters.

In de raad en in de stad wordt al jaren gediscussieerd over snorscooters. Er wordt met de voertuigen vaak veel te hard over fietspaden gereden, waardoor er onveilige situaties ontstaan. Eerdere maatregelen van de gemeenteraad, waarbij  scooters op de rijbaan moesten rijden, en een voorlichtingscampagne hadden niet het beoogde resultaat.

Wethouder Wiebes zou het liefst helemaal van snorfietsen af willen. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan is zijn plan om de snorscooters verplicht op de rijbaan te laten rijden. Tot nu toe hebben het Kabinet en de Tweede Kamer laten weten in beide plannen niets te zien, hoewel Wiebes er verschillende pleidooien voor gevoerd heeft.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?