Finalisten van de DAMprijs stellen zich voor

De DAM Prijs is dè prijs voor de meest duurzame ondernemer van Amsterdam. Er zijn meerdere bedrijven genomineerd en inmiddels zijn de zes finalisten bekend. Vorige week spraken wij met drie van hen, deze week zijn de andere drie finalisten aan de beurt.

Het bedrijf LENS is uitvinder van Herman de Zonnestroomverdeler. Bij gestapelde bouw heeft niet iedereen toegang tot een dak om zonnepanelen op te leggen. Herman is een systeem dat zonnestroom van een collectief dak verdeelt over de woningen.

VANDEBRON is een marktplaats voor duurzame energie waar consumenten hun energie rechtstreeks bij duurzame producenten inkopen. Het bedrijf wil de vastgeroeste energiemarkt vernieuwen en transparanter maken door klanten inzicht in de hele keten geven: waar komt de energie vandaan en wat gebeurt er met het geld van hun energierekening.

METABOLIC uit Amsterdam Noord houdt zich bezig met het circulair maken van de maatschappij.  METABOLIC adviseert bedrijven en helpt met het ontwikkelen van technische innovaties om dit voor elkaar te krijgen. Een voorbeeld van zo’n innovatie is bijvoorbeeld het maken van mest van menselijke urine. 

 

Comments are closed.