Geruchtmakende strafzaak Brink’s uitgesteld

De rechtbank besloot vandaag de strafzaken in de geruchtmakende Brink’s overval uit te stellen vanwege nieuwe informatie, dat berichtte Het Parool vanmorgen. De recherche heeft nieuwe informatie binnengekregen over de zeer gewelddadige overval op een gelddepot van waardetransporteur Brink’s in Amsterdam-Zuidoost in juni 2011. Deze informatie moet eerst worden onderzocht. Dat bleek vanmorgen tijdens de inleidende zitting tegen verdachte Aziz A. (34). De verdachte blijft in voorlopige hechtenis.

Justitie onderzoekt of de springstof die is gebruikt tijdens de overval, dezelfde is als de springstof die de politie vond in de woning van de vriendin van A. Nu deskundigen tot nu toe niet hebben kunnen vaststellen dat de springstof die bij A. is gevonden van dezelfde soort is als de bij Brink’s gebruikte springstof, is volgens de advocaat van A. Nico Meijering de kans klein dat buitenlandse experts dat wel zullen aantonen.

Justitie neemt de Brink’s overval zeer hoog op. Bij de zeer gewelddadige overval op Brink’s werd met explosieven een gat in de gevel geblazen van het gelddepot aan de Kollenbergweg. De daders vluchtten met twaalf miljoen euro in grote tassen, terwijl handlangers met automatische wapens op de politie schoten. Een van de twee vluchtauto’s crashte op de A2 ter hoogte van Waardenburg. De auto vloog in brand en een groot deel van de buit ging daarmee in vlammen op. Uiteindelijk staakte de politie de achtervolging omdat ze die te gevaarlijk vond. Het restant van circa 5,5 miljoen euro is nog zoek.

Leave a Reply