Gewelddadige straatroof op Weteringschans

Twee winkelende vrouwen zijn zaterdag 30 maart aan de Weteringschans slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof. De rovers waren uit op de handtassen van de vrouwen en slaagden erin de tas van één van de dames buit te maken.

Die zaterdagochtend, om 11.30 uur, komen er op de Weteringschans, ter hoogte van de Spiegelgracht, twee scooters aanrijden. Op beide scooters zitten een bestuurder en een passagier. De twee passagiers stappen af en lopen met hun helm op naar diamantair Zazare. Daar staan op dat moment twee vrouwen op het trottoir, die de winkel net hebben bezocht. De twee jongens lopen op beide vrouwen af. De ene jongen begint hard te trekken aan de schoudertas van een van de vrouwen, terwijl de andere jongen dit doet bij de andere vrouw. Beide vrouwen komen ten val en worden door het krachtig rukken aan de tas over de grond gesleurd. Eén van de vrouwen wordt daadwerkelijk beroofd van haar tas. De andere vrouw weet haar tas vast te houden.

Op dat moment komen de twee scooters aanrijden. De jongens springen achterop de scooters en ze rijden weg over de Weteringschans richting het Weteringcircuit.

De politie vraagt getuigen en mensen met tips over de straatroof contact op te nemen via het tipformulier op www.politie.nl, telefoonnummer 0800 6070 of  via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Leave a Reply