Godfried van Bouillon: Pangritata

Pangritata

Simone Carree kookt als Godfried van Bouillon de sterren van de hemel. Simpele gerechten, maar overweldigend lekker! Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de pepertjes toevoegen. Of de salie, in dit geval.

Wat kookt Godfried vandaag? Een heerlijke armeluis parmezaan, of in een rijkere taal: pangritata!

Wat heb je nodig?

  • olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • oud wit brood (Italiaanse bol, stokbrood, ciabatta)
  • bosje peterselie
  • paar blaadjes salie
  • takje rosmarijn
  • handje pijnboompitten en blanke amandelen
  • 50 gram Parmezaan in kleine blokjes

Verder heb je een koekenpan en een keukenmachine of staafmixer met mengbak nodig.

Hoe doe je het?

Snijd het brood in stukken, pel de tenen knoflook, snijd of pluk de kruiden schoon van de steeltjes en hak ze grof. Doe alles samen met de nootjes, de parmezaan en een paar druppels olie in de mengbeker en puls het tot een fijn kruim. Voeg wat zout en peper toe en puls nogmaals om te mengen.

Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie op een zeer matig vuur en rooster het broodkruim langzaam maar zeker lichtbruin, krokant en droog. Roer het steeds om en pas op voor aanbakken.

Gebruik het om een eenvoudige (gevulde) pasta mee af te maken. Denk aan een pasta met salieboter, een pasta met een in olijfolie gesmolten ansjovisje en een beetje citroenrasp en -sap of een aglio olia pasta.

Pangritata is ook heerlijk over een soepje of een gebakken vis. En je kunt natuurlijk eindeloos variëren: denk aan chilivlokken, oregano of gedroogd eekhoorntjesbrood door het broodkruim…

Dit goddelijke goedje kun je best een paar dagen koel en droog bewaren áls je het tenminste volhoudt.

Kus van Godfried X


← All Berichten for Show

Comments are closed.