Godfried van Bouillon – Pasta limone e piselli

Wat heb je nodig?

400 gram pasta (bijvoorbeeld penne)
Olijfolie
1 teen knoflook
2 bekers bevroren tuinerwtjes
2 kleine citroenen of 1 grote (biologish)
Brocoli stronkjes of aspergetips
Dille
Peterselie
Basilicum
Parmezaanse kaas (ongeveer 125 gram)
Boter (gezouten)
Zout
peper

Hoe maak je het?

Zet een pan met ruim kokend water op het vuur en doe er wat zout bij. Voeg zodra het water kookt de pasta toe. Laat de pasta 5 minuten koken en voeg dan de bevroren tuinerwtjes en de broccoli of aspergetips toe.

Rasp de zest van een biologische citroen (niet het wit: dat is bitter!) en doe dat in een jampotje. Pers het sap uit de citroen en voeg ook dat toe. Hak de knoflook, de peterselie en de dille fijn en voeg toe aan het potje. Voeg vervolgens ongeveer 4 maal de hoeveelheid die je al in het potje hebt olijfolie toe. Sluit het potje en begin te schudden. De saus zal iets emulgeren en een beetje wittig verkleuren.

Proef of de pasta al beetgaar is en neem voor het afgieten een flinke kop van het kookwater uit de pan en houdt apart om eventueel straks te gebruiken om de saus iets te verdunnen.

Giet de pasta af in een vergiet maar spoel niet af! Schudt de pasta goed droog en doe deze terug in de pan. Voeg direct daarna een flinke klont, liefst gezouten, boter toe. Schudt de inhoud van het jampotje nog eens flink door elkaar en voeg de dressing nu toe aan de pasta. Schudt of roer de boter en de saus door de pasta en voeg naar behoefte wat lepels kookvocht toe. Rasp er fijn de parmezaanse kaas overheen en laat de kaas smelten in de dressing en het kookvocht en langzaam binnen. Voeg meer kookvocht toe wanneer het te kleverig wordt. Maal er nog flink wat zwarte peper bij en maak af naar smaak met eventueel wat meer citroensap, peper en zout.

Doe de pasta op een voorverwarmde schaal en druppel er wat extra vierge olijfolie overheen en rasp er nu grof nog een ruime hoeveelheid parmezaanse kaas overheen. Garneer met verse kruiden als dille, peterselie en basilicum

Eet smakelijk en fijne lente!

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?