Goedekleedjes Radio: De Nieuwe Liefde, Running Dinner en Het Woord in Ruigoord

Vandaag de mystieke poëzie van Het woord in Ruigoord, nieuwe plannen van Café De Nieuwe Liefde en al dan niet rennend eten, tijdens het Running Dinner.  Anne-Fleur, Marloes, Sake en Machteld zitten al klaar voor een uurtje gezelligheid. Hoe kon het ook anders. Zet de radio maar vast aan!
 

De Nieuwe Liefde

Soms heb je op vrijdagmiddag zin om direct vanuit je kantoorbaan de kroeg in te rollen. Maar waarom niet – voordat je aan de toog gaat staan – nog even een portie diepgang? In De Nieuwe Liefde hebben ze daar dus een antwoord op. Elke maand, op vrijdagmiddag, vindt een interviewprogramma plaats met inspirerende gasten op het gebied van kunst, cultuur, politiek en filosofie. En als je daarna zin heb in een pint, dan mag je aanhaken bij het aanschuifmaal. Hoeveel beter kun je het weekend eigenlijk beginnen?
 

Running Dinner Amsterdam

In die grote, anonieme stad ontstaan steeds meer initiatieven voor een beetje sociale cohesie. Dit is zo een initiatief. Want wat is leuker dan met een maatje de hort op om bij stadsgenoten te eten? Donderdag aanstaande kun je door de stad trekken om een voor- en hoofdgerecht bij een random stranger te nuttigen. Zelf verzorg je dan het nagerecht bij jou thuis. Of welke gang dan ook. In ieder geval eet je drie gangen met allerlei verschillende mensen op nieuwe plekken in de stad. Hoe leuk is dat? We horen het zo.
 

Het Woord in Ruigoord

In dat ene, lieve, kleine kerkje in dat leuke kunstenaarsdorp bij Amsterdam, daar gebeuren wel eens dingen. Morgen ook. Lekker op de zondagmiddag, samen luisteren naar woordkunstenaars en mystieke poëzie. De literaire happening staat ditmaal in het teken van de Sufi's. Je weet wel, die Islamitische mystieke stroming. Met de grote Rumi als literair leider. Luisteren dus!

Presentatie: Anne-Fleur Huiskamp, Sake Slootweg en Machteld Vinkenborg 
Regie en techniek: Vladimir en Marloes Marinussen

Comments are closed.