Goedekleedjes Radio: Drongo Festival, Pop-up Festival en Cobra Museum

Vandaag om 15.00 zijn we meer-dan-live op Amsterdam FM. Luister mee via 106.8.

 

DRONGO Festival

Per direct kun aanschuiven in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam om je te laten verleiden door de meertaligheid van het DRONGO Festival. Het is vandaag gaande, net als onze radio-uitzending om 15.00 uur, live vanuit diezelfde bieb. Deze liefhebbers van de taal schuiven tussen de Workshop Taalvoutjes en de Spoedcursus Chinees bij ons aan tafel aan om te vertellen over de vele mogelijkheden die taal bieden. Hoeveel talen spreek jij eigenlijk?

 

Pop-up Week Amsterdam

Pop-Up, een begrip dat steeds vaker oppopt. Net als festivals die ons straatbeeld sieren. Combineer de twee en je hebt een Pop-Up Festival. Noem het fashionable, noem het hipster galore. Maar noem het bovenal de mogelijkheid kennis te maken met mooie Amsterdamse initiatieven, galeries, muzikanten en kunstenaars die tentoonspreiden wat gezien moet worden. Initiatiefnemers komen vertellen over het ontstaan en dat wat je dit weekend nog kunt gaan doen en zien. Een minuscule greep uit het zeer gevarieerde aanbod: Vandaag: Kledingruil en Netwerk Event in Bos&Lommer Vanavond: The Butcher’s Voice: Live Concert of Sleep Gunner Morgen: Art Exhibition & SUNDAY SOUL DATE (Closing Party)

 

The Hidden Picture – Cobra Museum

In het Cobra Museum vind je nu de tentoonstelling The Hidden Picture, een collectie van ING Banken uit binnen- en buitenland. Niet langer heb je een baan aan de zuid-as nodig om de werken te kunnen zien die door de jaren heen bij elkaar gesprokkeld zijn. Niet meer weggemoffeld naast het koffiezetapparaat, stel ik me zo voor. Een zeer gevarieerde kunstcollectie bestaande uit beelden, schilderijen, tekeningen, video’s. Noem het maar op. Zat je eigenlijk niet zo in het bankwezen? Misschien moet je hier dan bijwezen.

 

Presentatie: Anne-Fleur Huiskamp, Sanne van de Kraats, Machteld Vinkenborg
Columniste: Melissa Marijnen

Regie en techniek: Marloes Marinussen en Vladimir Gojkovic

Comments are closed.