Goedekleedjes Radio: Logos Festival, Dutch Doc Doto Award, Rightaboutnow Festival en Archiever Night

Van 15:00 tot 16:00 uur je favoriete radioprogramma superlive uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek. Stream hier of zet je radio op 106.8.
 

Logos Festival

In een tijd waarin beeld overheerst en taal transformeert tot afkortingen en emoticons viert het Logos Festival de kracht van het woord. Willie Wartaal, Ted van Lieshout, Maxim Hartman, Akwasie en Ronald Plasterk en vele anderen vind je terug in het gevarieerde festivalprogramma.Thomas Neerbos schuift aan om te vertellen over het weekend vol theater, speeches, verhalen, workshops, muziek, literatuur, wetenschap en filosofie dat van 23 t/m 25 mei plaatsvindt in De Balie en De Krakeling.

 

Dutch Doc Photo Award

Een dwarsdoorsnede van de Nederlandse documentaire fotografie is nu te zien in het Tropenmuseum. Sommige fotografen gingen op reis, anderen fotografeerden dichter bij huis. De expositie bestaat uit zowel de longlist (34) als de shortlist (6) van de Dutch Doc Photo Award  die op 10 juni wordt uitgereikt door een vakjury. Vanzelfsprekend zie je publicaties in boeken en tijdschriften, maar ook werk in apps en gepubliceerd op tablets. (Foto: Henk Wildschut uit de serie Shelter)

 

RIGHTABOUTNOW Festival

In het MC Theater startte afgelopen week het RIGHTABOUTNOW Festival. Een festival, zoals veel events in het MC, met een urban randje. (Kan iemand ons trouwens vertellen of er al een goed nieuw synoniem is voor urban?) Het programma is een mix van nationale en internationale, bekende en onbekende namen waaronder Pink Oculus, Teebs, Osunlade en Gianni Grot. Programmeur Maarten van Hinte vertelt over de afgelopen dagen en de laatste dag van het festival.

 

Archiever Night

Met Omar Dahmani hebben we het over de Archievers Night op 21 mei, georganiseerd door uitgeverij Lebowski, platenlabel Top Notch en Pakhuis de Zwijger. Schrijvers, muzikanten, filmmakers en kunstenaars geven je een update en preview van lopende projecten, rauw en onversneden. Tijdens de aankomende editie op 21 mei oa Thé Lau, Naima El Bezaz, Palio Superspeed Donkey en Sofie Winterson. Bijzondere aandacht is er voor het boek Amsterdam! van Ed van der Elsken.


Presentatie: Cheima Bouziane en Ralph-Hermen Huiskamp
Regie en techniek: Anne-Fleur Huiskamp en Vladimir Gojkovic

Comments are closed.