Goedekleedjes Radio op 28 juni met Larry Clark, The Hitchcock Touch en het Volkshotel

Als ik tijdens lange kantoordagen aan de zaterdagmiddag denk, dan dringen verschillende florissante beelden zich aan me op. Beeld. Een niet mis te verstaan onderdeel van de uitzending van vanmiddag.

En wat een soepel bruggetje dit.

Larry Clark in Foam

Vandaag spreken we met een curator van Foam over de iconische fotograaf en filmmaker Larry Clark. De meesten kennen hem van de schokkende film Kids. Het is dan ook een maker met oog voor het rauwe, confronterende en van dat wat je soms misschien liever niet wilt zien. Hoewel? Je blijft kijken. Met Claudia Küssel zullen we vandaag ingaan op zijn werken Tulsa en Teenage Lust die nu op de Keizersgracht terug te vinden zijn.

The Hitchcock Touch in EYE

Rennende studenten. Krijsende kraaien. Hitchcock. Een van de meest bekende, veel geciteerde en taboedoorbrekende filmmakers is toch wel deze meester van de suspense. Deze zomer brengt EYE Filmmuseum een ode aan zijn werk – doordat het gerestaureerd en vertoond wordt tijdens de reeks: The Hitchcock Touch.

De marathon in het Volkshotel

Beeld, dat kan ook op canvas. Of was Canvas die club? Dat klopt. En vanaf dit weekend is het terug van weggeweest. Aan de Wibautstraat verrijst het nieuwe Volkshotel. Niet alleen een club – of twee zelfs, met Doka in de kelder – maar ook een hotel. Een sauna. Een hotspot. Een plek waar je hart sneller van gaat kloppen tijdens De Volksmarathon – de opening dit weekend. We zullen in de uitzending horen wat er allemaal te gebeuren staat.

Dus voor nu. Blijf in beeld! Tune ‘m af op 106.8 en luister met ons mee.

Presentatie: Geert van Brussel en Machteld Vinkenborg
Techniek: Hidde Bisschop en Vladimir Gojkovic

Comments are closed.