Goederenvervoer door de gracht

Op 4 mei verschijnt het duurzaam verslag van Amsterdam Rai. Een van de belangrijkste initiatieven daarin is dat de Rai voortaan goederen vervoert over de Amsterdamse grachten. De pittoreske straten van de grachten zijn een fantastische locatie, maar voor transport een nachtmerrie. Met het nieuwe duurzame initiatief ‘Vracht door de gracht’ wordt op een milieuvriendelijk manier dankbaar gebruik gemaakt van de grachten, zo ging dat vroeger echter ook.

Dit nieuwe vervoersysteem wordt uitgevoerd door Mokum Mariteam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van schepen die worden aangedreven door stille en schone elektrische motoren.

Het beurs en congrescentrum Amsterdam RAI is een van de eersten die gebruik maakt van dit duurzame initiatief, wat met één schip, ongehinderd door verkeersdrukte, vijf á zes stadsvrachtwagens vervangt.

“Het is een innovatieve manier om gebruik te maken van een eeuwenoude, bestaande Nederlandse manier van transport,” aldus MVO manager Marjolijn Krul van het beurs en congrescentrum Amsterdam RAI. “Wij zijn reeds aan boord en zien graag velen ons voorbeeld volgen”..

Leave a Reply