Grachtenfestival – journaal van 20-08-2014

Nog een paar dagen en dan zit het er alweer op voor het Grachtenfestival van 2014. Hieronder een aantal tips die je niet wilt missen!

 

Beleef het Grachtenfestival vanaf het droge en ga mee met één van de Grachtenwandelingen tijdens het festival! Aan de grachten staan circa 2200 panden waarvan maar liefst 1550 tot monument zijn benoemd. Zeker de moeite waard dus, om dat tussen alle muziek door eens goed te bekijken! Tijdens de wandeling leidt de gids je in anderhalf uur langs alle prachtige panden, waarbij alles wordt verteld over de bijzondere binnenplaatsen en de historie van de stad Amsterdam. Zowel de bouwkundige hoogtepunten als de geheimen van de stad worden door de gids onthuld, waardoor de wandeling voor zowel Amsterdammers als bezoekers van daarbuiten zeer interessant is.

 

De mooiste programmamuziek over dag en nacht door jonge musici in de gewelven onder de Posthoornkerk. Antonio Vivaldi was een meester in beelden oproepen met muziek. In het gedicht dat hij bij De zomer schreef beschrijft hij een dag uit het leven van een herdersjongen. Zijn middagdutje wil niet vlotten omdat hij geplaagd wordt door allerlei insecten én omdat hij overal de donder hoort en de bliksem ziet. 'Tuona e fulmina il Ciel e grandioso'  

 

De opening van Wannaplay? in het Vondelpark. Wannaplay? is een interactieve muzikale schommelinstallatie. De installatie bestaat uit zestien schommels. Elke schommel is een muziekinstrument en door langzamer of sneller te schommelen wordt dit instrument aangestuurd. Op deze manier ontstaat een unieke compositie. Van 20 tot en met 31 augustus staan de schommels vlakbij VondelCS, in het Vondelpark.

 

En nog veel meer!

 

http://www.grachtenfestival.nl/

Comments are closed.