Grachtenfestival – journaal van 19-08-2014

Wat was er allemaal te doen op dag vijf van het grachtenfestival? Zie hier de hightlight en luister naar het laatste Grachtenfestivaljournaal.

 

Winnaar van de Vakjuryprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2014 is accordeonist Vincent van Amsterdam, studerend aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg. De spannende finale vond in mei jl. plaats in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

 

In 2013 won het Maarten Hogenhuis Trio de Keep an Eye International Jazz Award mede georganiseerd door het Conservatorium van Amsterdam.Prijzen vielen in meerdere categorieën, namelijk Beste Band en Beste Solist. Deze middag zetten de drie goedlachse jongemannen deze mooie binnentuin op z’n kop.

 

Soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest Olivier Patey is tevens aanvoerder bij het Mahler Chamber Orchestra in Berlijn en lid van het Lucerne Festival Orchestra. Maar de Franse musicus koestert ook grote liefde voor de kamermuziek. Patey zal als een ware maître leiding geven aan het jonge en energieke Vista Quartet, dat barst van het talent. Het kwartet bestaat uit vier uitzonderlijke talenten die studeren aan vooraanstaande conservatoria in binnen- en buitenland. Het kwartet bestaat uit violisten Amarins Wierdsma (finaliste Nationaal Vioolconcours Oskar Back) en Ruña ‘t Hart, altvioliste Dana Zemtsov (een van de genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2014) en cellist Samuel Shepherd.

 

En nog veel meer!

 

www.grachtenfestival.nl

 

Comments are closed.