Grachtenfestival – journaal van 22-08-2014

Vrijdag 22 augustus, wat is er allemaal te doen op het Grachtenfestival? Kijk hieronder naar wat highlight.

 

Het Dudok Kwartet is een van de meest veelbelovende strijkkwartetten van Nederland en daarbuiten, én genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2014. De jonge musici laten de zon nogmaals laten opkomen met Haydns Sonnenaufgang. Het vierdelige werk zal de imposante Noorderkerk prachtig doen oplichten, waarna het publiek wordt getrakteerd op het Elfde strijkkwartet van Dvorák.

 

Beethovens Haar is een fascinerende muziektheater-voorstelling waarin de opmerkelijke reis gevolgd wordt van een authentieke haarlok van Beethoven. Uiteindelijk wordt de lok bekeken door wetenschappers in de hoop een aantal mysteries en vraagtekens omtrent de componist op te helderen. Het zou de sleutel zijn tot het mysterie dat Beethoven is. Een veel blijere man dan je denkt. Hij ging gebukt onder de pijn, maar je hoort niet in de muziek dat hij alleen maar geleden heeft. En hoe dacht hij er zelf over? Een niet te missen voorstelling over de onvoorstelbare schoonheid in tegenstelling tot de tragiek van zijn leven.

 

Na het succes van de Theaterroute vorig jaar is er opnieuw een samenwerking met Over het IJ Festival, waarvoor jonge theatermakers en musici samen vier korte locatievoorstellingen hebben gemaakt. De Tuindorp Variaties nemen u mee door de straten en de geschiedenis van Tuindorp Oostzaan, de woonwijk die in de jaren ’20 van de vorige eeuw is gebouwd voor de arbeiders van de NDSM-werf.

 

En nog veel meer!

http://www.grachtenfestival.nl/

 

 

Comments are closed.