Grachtenfestivaljournaal van 16-08-14

Het grachtenfestival is in volle gang. Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen?

Hier een overzicht van zaterdag 16 augustus:

 

Met het winnen van de GrachtenfestivalPrijs 2013 werd harpist Remy van Kesteren Artist in Residence van Grachtenfestival Amsterdam 2014. Hij krijgt carte blanche voor de invulling van drie concerten. Het resultaat mag er wezen! Drie zeer verschillende programma’s, drie genres in uiteenlopende samenstellingen.

 

Het Nederlands Saxofoon Octet speelt een prachtige versie van Simeon ten Holts Canto Ostinato. Zij zijn een van de weinigen die toestemming kregen voor een saxofoonversie van 30 minuten. Wandel vervolgens door naar het Full House Kwintet & Friends. Met tien koperblazers, slagwerk en piano houden zij als hoofdelement van het programma vast aan Rhapsody in Blue van Gershwin. Ensemble Judique verbindt vervolgens Latijns-Amerikaanse en Europese muziek.

 

Dirigent José Miguel Esandi maakt een opera met de talenten van Operafront: Mozarts Così fan tutte, in een regie van rijzende ster Lotte de Beer (zij gooide hoge ogen met een eerdere versie in Duitsland). In Così fan tutte geloven vier jonge mensen onvoorwaardelijk in de liefde. Tot aartscynicus Don Alfonso dat geloof onbarmhartig onderuit haalt. De Beer: 'Eigenlijk is dit het verhaal van de zondeval. Het verschil tussen waar de geliefden zijn in het begin en aan het einde van dit wrede spel, is als dag en nacht'.  

 

En nog veel meer!

http://www.grachtenfestival.nl/

Comments are closed.