Grachtenfestivaljournaal van 17-08-14

Dag drie van het Grachtenfestival. Wat is er te doen op zondag 17 augustus?

 

Hier een kort overzicht:

 

Gitarist Reinier Baas (Edison Jazz Nationaal 2013), pianist Harmen Fraanje (Reijseger/Fraanje/Sylla) en drummer Martijn Vink (Anouk, Metropole Orkest) behoren tot de absolute top van Nederlandse musici. Als trio laten zij alle aannames en verwachtingen links liggen, en spelen zij concerten die geheel op communicatie, intuïtie en interactie berusten. 

 

De jonge pianist Camiel Boomsma heeft een indrukwekkend programma samengesteld dat bestaat uit pianotranscripties van een aantal Wagner opera's. Uit Der Ring des Nibelungen, Wagners epos, staan bewerkingen op het programma waaronder Siegmunds Liebesgesang, een liefdeslied van Siegmund voor Sieglinde en Waldweben, de dialoog tussen de held Siegfried en de vogels. Uit Wagners laatste opera, Parsifal klinkt de monumentale Verwandlungsmusik en de Charfreitagzauber, de magie van Goede Vrijdag.  

 

In Café Americain worden alle bestaande muziekkaders overhoop gehaald. Tijdens de Late Night Classic meets… wordt er steeds op een andere manier een connectie gelegd tussen de klassieke traditie en de jazz. Geïmproviseerde klassieke muziek of gecomponeerde jazz, het kan allemaal en belooft een bijzondere ontmoeting te worden.

 

En nog veel meer!

http://www.grachtenfestival.nl/

Comments are closed.