Gratis woonruimte mits voldoend aan bepaalde uiterlijke kenmerken.

Studentes aan de Vrije Universiteit in Amsterdam kunnen gratis woonruimte krijgen, mits ze aan bepaalde uiterlijke kenmerken voldoen. Zo probeert een 'huurbaas' studentes van de Vrije Universiteit Amsterdam te verleiden.

 

Medewerkster Elise Dijkstra van de Universiteitsbibliotheek en een studente troffen vorige week de briefjes met deze tekst aan op de damestoiletten van de VU-campus. 'Ik zag een envelop liggen in het houdertje voor maandverband. Er zat een klein briefje in. De strekking was dat je woonruimte kon krijgen. Gratis en voor niets, als je aan bepaalde uiterlijke kenmerken voldeed', vertelt Dijkstra aan het universiteitsblad Ad Valvas.

 

De briefjes komen vermoedelijk van een roodharige, net geklede man van rond de 40 jaar. Ongeveer acht jaar geleden speelde dit ook op de VU, er zijn toen veel klachten binnengekomen. Het uiterlijk van de man zou bekend zijn omdat hij toentertijd is gezien terwijl hij zat te masturberen in een collegezaal, schrijft het studentenblad. Soortgelijke briefjes zouden ook aangetroffen zijn op de damestoiletten van de Universiteit van Amsterdam.

 

Comments are closed.