GroenLinks: Q-Park neemt regels Mosquito niet serieus

Beheerder Q-Park van de parkeergarage boven het busstation in Amstelveen neemt het alles behalve nauw met de regels bij het gebruik van de Mosquito in het trappenhuis van de parkeergarage. Dat vindt GroenLinks.

,,Het ding staat geregeld overdag te loeien''

,,Het ding staat geregeld overdag te loeien''

De Mosquito is een omstreden middel om overlast van hangjongeren tegen te gaan. Het apparaat laat een extreem harde piep horen, die zo hoog is dat alleen mensen onder de 30 hem horen. In het trappenhuis van de parkeergarage in Amstelveen was sprake van hardnekkige overlast door jongeren. De gemeente heeft daarom Q-Park toegestaan om twee Mosquito´s in te zetten in het trappenhuis. Maar dan wel volgens strikte regels: de Mosquito´s mogen alleen ´s avonds laat en ´s nachts aan staan, en als er geen sprake meer is van overlast, dan moeten ze weer weg. 

Volgens GroenLinks ‘klooit’ Q-Park maar wat aan. Zo staan de apparaten geregeld over dag te loeien. Vooral jonge voorbijkomende kinderen zouden er enorme last van hebben.

GroenLinks raadslid Albert Maarse is dan ook kritisch op de maatregel. “De Mosquito kan effectief zijn, maar eigenlijk is het een akelig ding. Je moet hem pas als laatste redmiddel inzetten, als andere maatregelen zoals extra toezicht niet meer werken”.

Hij heeft de kwestie inmiddels aangekaard in de raadsvergadering.

De burgemeester antwoordde dat hij de beheerder tot de orde heeft geroepen en er maatregelen volgen als Q-Park weer in de fout gaat.

Leave a Reply