Grootschalige oefening Nationale Politie

Dinsdag heeft de gloednieuwe Nationale Politie een grootse oefening gehouden met de nieuwe communicatiemiddelen en portofoons voor de grote dag: de abdicatie op 30 april. Drie verschillende locatie’s werden aangedaan door zes ME-bussen met agenten die de nieuwe apparatuur uitvoerig testten.

Bij het Centraal Station, op de Dam en later ook op het Maritiem terrein achter het Scheepvaartmuseum werd er geoefend voor de troonswisseling. Het netwerk voor de nieuwe apparaten wordt geleverd door KPN, die meteen voor het paleis ter promotie een documentaire maakte. Ook de NOS en de stadsradio AmsterdamFM waren op de Dam. Of de portofoons al de bedrijvigheid in Amsterdam wel aankonden, was de onderzoeksvraag van de testen. Eerder werd al op Twitter melding gemaakt van de colonne bij het Centraal Station. Volgens een woordvoerder van de Politie ter plaatse zijn de tests goed verlopen.

Eerder schreven het AD en AmsterdamFM al over het extreem drukke voorjaar voor politie- en handhavingseenheden in Amsterdam. Naast de Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en voorlopig laatste Koninginnedag, is er dit jaar tevens de Europa League finale, de monsterklus die de inhuldiging heet en waarschijnlijk ook nog de prolongatie van het kampioenschap door Ajax.

Leave a Reply