Grote landelijke zorgdemonstratie in het Oosterpark deze zaterdag

Vakbond Abvakabo FNV organiseert aankomende zaterdag een grote landelijke zorgmanifestatie en verwacht duizenden demonstranten. Het zal gaan om ” (thuis)zorgmedewerkers, cliënten van de thuiszorg en iedereen die de zorg een warm hart toedraagt.” In het Oosterpark kunnen de betogers vanaf twaalf uur terecht.

De FNV is het niet eens met de bezuinigingen van het huidige kabinet onder leiding van premier Rutte op de zorg. Berekend is dat door de huidige plannen de thuiszorg in het huidige systeem met veertig procent zal worden afgebroken. In aantallen: honderdzeventigduizend cliënten verliezen hun thuiszorg, vijftigduizend thuiszorgers verliezen hun baan en ook in de gehandicaptenzorg en verzorgingshuizen verliezen tienduizenden medewerkers hun baan en nog meer cliënten hun zorg.

Er zijn over de gehele dag tal van activiteiten voor de belangstellenden; zo is er om twaalf uur een “mars voor de zorg” en vanaf een uur een heus podiumprogramma. Ook zijn er tal van prominente kamerleden aanwezig naast FNV-voorzitter Ton Heerts. Het zal gaan om Otwin van Dijk (PvdA), Linda Voortman (GroenLinks), Renske Leijten (SP), Emile Roemer (SP), Bas van ’t Wout (VVD), Henk Krol (50Plus), Fleur Agema (PVV). Zij zullen door de FNV’ers worden klaargestoomd voor het allesbepalende Tweede Kamerdebat over de bezuinigen volgende week.

Leave a Reply