PvdD tegen slachten haan in De Balie

De fractievoorzitter van de PvdD, Johnas van Lammeren, wil niet dat er een haan wordt geslacht tijdens een thema-avond over de vleesindustrie in de Balie. Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de PvdD in Amsterdam is tegen het slachten van een haan op het podium tijdens de thema-avond over de vleesindustrie.

De bedoeling is om op die manier mensen bewuster te maken… Daar wil men live een haan slachten om mensen bewuster te maken van de vleesindustrie. Van Lammeren zegt hierover: ‘Voor de discussie is het echt niet nodig om hanen te slachten. Je kan ook een filmpje laten zien of gewoon discussiëren over het onderwerp’. Ook wil van Lammeren dat er eerst goed onderzocht word of de hanenslacht wel voldoet aan de eisen voor hygiëne en dierenwelzijn. Wethouder van der Burg (VVD) ziet echter geen reden om het te verbieden. Hij denkt juist dat het mensen bewuster maakt van de gang van zaken in de vleesindustrie.

UPDATE 16.11: Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zal dinsdagavond aanwezig zijn in De Balie om toezicht te houden op de slacht van enkele jonge hanen.

 

Leave a Reply