Halal Politie vraagt AmsterdamFM om tekst en uitleg

AmsterdamFM is door de Stichting Halal Bewust benaderd na het dinsdag geplaatste bericht over de halal kip met maden. Volgens woordvoerder Abdelhakim van de Halal Politie uit Rotterdam is de Islamitische slager uit Amsterdam Oost niet door ons om een reactie gevraagd. Hij zou ontkennen dat er kip van deze kwaliteit is verkocht.

Vandaag heeft AmsterdamFM alsnog de slager aangesproken over het bedorven product. Slager Abdel, die al jaren de zaak runt, snapt er helemaal niets van wat hem is overkomen. ‘Had niet mogen gebeuren!’is zijn reactie. Hij heeft de foto’s zelf niet gezien, maar weet wel dat de eigen keuringsdienst de zaak wil uitzoeken.

Muller, de gedupeerde klant die AmsterdamFM tipte, zal ook met deze dienst overleggen. Abdelhakim meldt aan AmsterdamFM dat het wel eens voorkomt dat de regels worden overtreden. Net als bij de Nederlandse slagers, denk aan het verhaal van het paardenvlees. De halal regels zijn streng. Maden en kip zijn een overtreding van de strenge halal voedselvoorschriften. Stichting halal Bewust waakt over de kwaliteit van die productgroep. Zij neemt het verhaal van AmsterdamFM wel serieus.

Slagerij El Bahja heeft Muller uitgenodigd voor een gesprek. In de hoop dat daarmee het probleem wordt opgelost.

Comments are closed.