‘Hanengekraai’ met Elisabeth Bierens de Haan

Hanengekraai is de nieuwe podcast van AmsterdamFM: Luuck Droste gaat in gesprek met mevrouw Elisabeth Bierens de Haan-Keuls.

Mevrouw Bierens de Haan kennen veel Amsterdammers als eloquente dame uit Zuid die zich inzet voor o.a. het welzijn van de oudere inwoners
van de stad. Haar recente optredens op AT5 werden landelijk opgepikt en daarmee bewijst zij dat Nederland dringend zit te wachten op meer Elisabeth Bierens de Haan!

Elisabeth Bierens de Haan-Keuls

Mevrouw Bierens de Haan wordt in 1936 als Elisabeth Keuls geboren en woont al haar hele leven in Amsterdam-Zuid. In haar jeugd was zij een aantal jaren actief als KLM-stewardess, waarna zij trouwde. Vanaf de jaren zeventig zet zij haar talenten in als fonosofe, het door haar zelf in het leven geroepen beroep van stemontleedkundige. Hierover schrijft zij ook meerdere boeken, waaronder haar debuut “Fonosofie, het geheim van de stem” en is zij een graag geziene mediapersoonlijkheid op radio en televisie, bij onder meer Mies Bouwman en Carlo & Irene. De piano en de klavecimbel houden haar nog dagelijks jong en bezig en zelfs op 83-jarige leeftijd trekt zij nog ten strijde als dierenactiviste. In Hanengekraai trakteert zij de luisteraar wekelijks met haar kenmerkende dictie op verfrissende observaties aangaande de meest uiteenlopende onderwerpen, van de Zuidas tot de Joodse gemeenschap in Amsterdam en van dierenleed tot duurzaamheid. Elisabeth Bierens de Haan is daarmee een oudere dame met een kwieke, jonge geest die wij in iedere aflevering steeds nog weer iets beter leren kennen.

Luuck Droste

Luuck Droste (1984) studeerde Frans en Duits aan de UvA en Engels aan de HvA en was al van kinds af aan geïnteresseerd in podiumkunsten, muziek en media. In 2010 stond hij in het Concours de la Chanson van de Alliance Française en sindsdien treed hij op met chansons, met name in het Frans. Luuck werkt in het dagelijks leven als docent op het Gerrit van der Veen College in Amsterdam-Zuid. Na enkele jaren radio-ervaring bij een lokale zender in Overijssel in 2005 en 2006, zet hij zich nu in voor AmsterdamFM. Verder heeft hij ervaring als voice-over in het Nederlands, Duits en Frans.

Reageren
Mevrouw Bierens de Haan hoort graag uw reactie op Hanengekraai. U kunt mailen via hanengekraai@amsterdamfm.nl. De mail komt persoonlijk bij mevrouw Bierens de Haan terecht!

Alle afleveringen van Hanengekraai vindt u op bekende podcastplatforms, zoals Spotify, iTunes en Soundcloud. Hieronder kunt u luisteren naar de eerste aflevering.

Aflevering 1 (29 augustus 2019): Bierens De Haan gaat kraaien
Wie is Elisabeth Bierens de Haan en wat vindt zij belangrijk in het leven? Hoe kijkt zij aan tegen de leefstijl van de generaties onder haar? In deze eerste aflevering een kennismaking met de dame die ons wekelijks met haar blik op de wereld gaat verrijken.


More Berichten for Show: Scheltema Live

Comments are closed.