Hansen: “Wij gaan de tweede wedstrijd ook gewoon winnen van TOP/Quoratio”

KORFBAL  Blauw – Wit Amsterdam gaat een spannende periode tegemoet. Ze zijn namelijk in de play-offs beland voor het Nederlands kampioenschap. Op zaterdag 16 april vindt de finale en de kleine finale plaats in het Ziggo Dome in Amsterdam. Blauw – Wit hoopt daar natuurlijk bij te zijn, maar daarvoor moeten ze eerst afrekenen met TOP/Quoratio. Afgelopen weekend vond het eerste duel plaats in Amsterdam.  Na een ware thriller wisten de Amsterdammers nipt te winnen. Het werd 27-26. Hierdoor neemt Blauw – Wit een 1-0 voorsprong.  “ Het was een beetje stuivertje wisselen aan het einde van de wedstrijd, maar gelukkig viel het onze kant op”, aldus Sophie Hansen.

Tijdens de halve finales wordt er gespeeld in een best of three systeem. Dit houdt in dat als Blauw – Wit aanstaande zaterdag het tweede duel in Sassenheim weet te winnen, dan gaan zij naar de grote finale op 16 april. Mocht TOP/Quoratio weten te winnen dan volgt er een beslissend duel. Deze wedstrijd wordt dan ook gespeeld in Sassenheim.  Normaal gesproken trekken de meiden bij Blauw – Wit de kar, maar tijdens de eerste wedstrijd van afgelopen weekend waren het vooral de mannen van de Amsterdammers die het grote verschil maakte. “Ik weet niet wat onze heren hadden, maar bijvoorbeeld Otto Fabius & Frank Mostard waren heel belangrijk voor ons. Zij scoorden veel.”

Zaterdag spelen beide ploegen dus weer tegen elkaar. Hansen is er dan ook weer bij, maar ze heeft dit seizoen wat fysieke klachten. “ Ik heb het hele seizoen al wat pijntjes en vorige week ben ik hard op mijn hoofd gevallen tijdens een sprongduel met een heer. Dat moet ik eigenlijk natuurlijk niet doen, maar de pijn is nog niet helemaal weg, maar dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet dus die wil je dan ook gewoon spelen.” Afgelopen tijd heeft zij zich ook buiten het veld veel bezig gehouden met het promoten van de sport binnen de gemeente Amsterdam. “Ik heb op een aantal basisscholen een clinic steeds gegeven om de kinderen te laten kennis maken met het korfbal.”

Of Blauw – Wit uiteindelijk dus op zaterdag 16 april de grote finale mag spelen in het Ziggo Dome is nog even afwachten, maar Hansen weet wel wat de mensen kunnen verwachten als ze daar naar toe gaan. “Het korfbal staat altijd garant voor veel doelpunten, dat zag je bijvoorbeeld ook bij de laatste wedstrijd die wij speelden. Wij zetten vaak goede wedstrijden neer en voor de sportliefhebber is korfbal ook gewoon een hele mooie sport om naar te kijken.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Sophie Hansen


More Berichten for Show:

Comments are closed.