Hansen: “Gewoon een zakelijke overwinning in Ziggo Dome dat is wel gaaf”

AMSTERDAM Afgelopen weekend was het Ziggo Dome het decor voor de Korfbal Finales. AKC Blauw – Wit uit Amsterdam moest het om de 3de – 4de plaats opnemen tegen KZ/ Hiltex.  Blauw – Wit wist eenvoudig te winnen met 23-19. “ Het is toch wel lekker ondanks dat het misschien niet een hele goede wedstrijd was”, aldus Sophie Hansen.

Voor het eerst werden de Korfbal Finales gehouden in het Ziggo Dome. “Al die lichtjes, lampen en mensen die je hoort ,dat is wel echt heel gaaf en dat maak je zelden mee.”  Blauw – Wit wist in de wedstrijd al vrij snel het verschil te maken en kwam gedurende de wedstrijd dan ook geen enkel moment in de problemen. KZ/Hiltex leek ook niet echt geïnspireerd en miste vooral veel schoten en rebounds. Op een gegeven moment hielden de supporters van Blauw – Wit de adem in, want Hanssen lag op de grond. “ Ik kwam keihard in aanraking met mijn schouder tegen de paal, dus dat zal wel een beetje beurs aan gaan voelen komende dagen, maar ik wilde gewoon door.” Hansen keek na afloop terug op een redelijke wedstrijd van haar kant. Hansen gaat de komende tijd vooral uitrusten en langzaam opbouwen naar het nieuwe seizoen. Gedurende dit seizoen had zij nog wel wat pijntjes. Aankomende woensdag krijgt ze een spuit in haar achillespees en moet noodgedwongen daarna het wat rustiger aandoen.

De Korfbalbond en Ziggo Dome konden dan ook terugkijken op een mooie geslaagde dag. Hansen was het hier ook helemaal mee eens. “ Ik vind dat het volgend jaar gewoon weer in het Ziggo Dome gehouden moet worden. Ik vond het geweldig dat het in Amsterdam werd gehouden en het was gewoon allemaal goed geregeld. Het is ook leuk omdat het weer eens wat nieuws is en eigenlijk vind ik het gewoon heel vet.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met de vrolijke Sophie Hansen


More Berichten for Show:

Comments are closed.