Harde kern AJAX supporters profiteert van financiële steun gemeente

De harde kern van de AJAX supporters lijkt het meest te profiteren van de financiële steun die het AJAX bestuur en de gemeente Amsterdam geven aan de AJAX supporters. Dat schrijft het Parool van vandaag. Het AJAX bestuur betaalt de helft van de huur van het huidige supportershonk en zij stopt jaarlijks een ton in de ‘sfeeracties’ van de harde kern. De harde kern is laatst met een sfeeractie in het nieuws geweest toen zij vuurwerk afstaken tijdens de wedstrijd PEC – AJAX.
Om de veiligheid beter de garanderen wil de gemeente dat het nieuwe supportershome van AJAX onder de Arena komt. Daarom heeft zij een renteloze lening van 2 miljoen euro verstrekt en parkeerplaatsen vrij gemaakt.
Volgens ingewijden deelt de harde kern (en dan met name meervoudig moordenaar Martin van de P., alias Polletje) momenteel de lakens uit in het supportershonk en komt het merendeel van de supporters er dus ook niet. Dat zal niet anders worden in het nieuwe honk zo wordt gevreesd. In het artikel van vandaag wordt de vraag gesteld of de gemeente zich niet schuldig maakt aan ongeoorloofde staatssteun.

Comments are closed.