Van den Heiligenberg: “De jeugd klopt op de deur”

VELSEN-ZUID  Na het mislopen van de Olympische Spelen kijken de Oranje Leeuwinnen vooruit richting het EK 2017 in eigen land. De eerste stap werd gister gezet door met 2-0 te winnen in een vriendschappelijk duel tegen Nieuw – Zeeland. “Het was een lastige wedstrijd. Nieuw – Zeeland liet voetballend weinig zien en wij probeerden dat wel, maar dat kwam er ook niet helemaal lekker uit”, aldus reservespeelster Claudia van den Heiligenberg.

De bondscoach zag in de voorbereiding Nederlands topscoorster allertijden Manon Melis haar interlandcarrière beëindigen. Haar opvolgster Shanice van de Sanden liet zich meteen gelden door tweemaal te scoren. De twee doelpunten waren eigenlijk meteen de hoogtepunten van de wedstrijd. Het publiek werd over de gehele wedstrijd dan ook niet echt vermaakt. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van SC Telstar. Voor van den Heiligenberg een bekend stadion, want in het verleden kwam zij uit voor Telstar. “Het voelt eerlijk gezegd een beetje als thuis komen voor mij, alleen erg jammer dat het stadion niet zo goed gevuld was. Ik denk dat het ook komt omdat de wedstrijd op donderdagavond werd gespeeld en dat er weinig echt op het spel stond. De wedstrijd werd ook uitgezonden op televisie, dus dan is de keuze snel gemaakt voor lekker warm thuis op de bank de wedstrijd kijken.”

Ze mocht zelf ook toekijken vanaf de bank. De bondscoach besloot namelijk bijna niet te wisselen. Dat is opmerkelijk, want hij heeft een hoop jonge meiden tot zijn beschikking, die hij mooi in dit soort wedstrijden een kans kan laten geven. Van den Heiligenberg behoort inmiddels tot de ervaren speelsters. “ Het is natuurlijk even wennen, want er zijn er een aantal gestopt inmiddels waar ik ruim tien jaar mee gespeeld heb. Ik probeer als ervaren speelster te helpen waar ik maar kan. Ik vind dat we een open groep hebben. Iedereen kan het prima met elkaar vinden en er zijn geen groepjes wat je vaak bij vrouwen ziet.”

Inmiddels blijft haar teller op 97 interlands steken en de mannen van Wedstrijdritme wachten dan ook nog steeds om haar eens live aan het werk te zien. “Helaas is dat moment er nog niet van gekomen. Het laat op zich wachten, maar ik kan beloven als het moment daar is, dan wordt het heel mooi.” Ze gaat er dan vanuit dat ze vanaf de linksback positie zal starten. Haar concurrente op dit moment Dominique Janssen houdt haar echter uit de basis. “Ik vind dat Dominique het goed doet. Ze is een jonge speelster met veel kwaliteit en het is dan ook aan de bondscoach om te bepalen voor wie hij kiest. Misschien moeten jullie als AmsterdamFM hem ook een reep chocolade geven, zodat hij misschien voor mij kiest”, aldus de grappende van den Heiligenberg.

Aankomende zondag spelen de Oranje Leeuwinnen weer een vriendschappelijk duel in eigen land. Ze nemen het in Eindhoven dan op tegen Canada.  Van den Heiligenberg kijkt uit naar die wedstrijd. “Canada is wel voor rotploeg voor ons. Wij zijn vaak beter, maar helaas trekken zij vaak aan het langste eind. Toch denk ik dat wij met 2-1 gaan winnen van ze. Ik denk dat Vivianne Miedema en Renée Slegers gaan scoren voor ons. Ik hoop dat je na zondag 98 interlands achter mijn naam kan opschrijven.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Claudia van den Heiligenberg


More Berichten for Show:

Comments are closed.