Heitinga: ‘De Klassieker is voor mij belangrijker dan Fenerbahçe.’

Ajax is vanavond in de eigen Amsterdam ArenA over Roda JC heen gewalst. Roda glibberde, op een voor vooral de Kerkradenaars glad veld, naar een 6-0 nederlaag. Ajax was de hele wedstrijd veel beter en stond na 6 minuten al met 2-0 voor dankzij doelpunten van Viktor Fischer en Arek Milik. Ook Davy Klaassen scoorde nog in de eerste helft. Alledrie de spelers maakten in de tweede helft ook nog hun tweede goal. Ajax staat nu eerste in de Eredivisie, maar Feyenoord kan morgen gelijk komen als het wint van ADO Den Haag.

 

Verslaggever Wouter Bouwman sprak na de wedstrijd met John Heitinga, die in de tweede helft inviel.

 

 

Gretig Ajax

‘We zijn vandaag heel goed begonnen, we kwamen snel 2-0 voor. Daarna bleven we gretig. Dat is knap na een moeilijke week. We hebben het vandaag proberen recht te zetten tegen Roda.’ ‘In de rust zeiden we tegen elkaar: we kunnen vandaag een grote uitslag neerzetten. Vanochtend was ik met mijn zoontje in het park, die wil alleen maar scoren. Dat zag ik vandaag ook bij ons terug. Maar we hadden ook oog voor elkaar, er zaten goede combinaties bij. Dat is goed voor het vertrouwen.’

 

3-4-3

‘We speelden 3-4-3 omdat Roda met twee spitsen speelt. Die twee spitsen zijn uit te schakelen door drie verdedigers. Als je met vier verdedigers speelt heb je twee man over. Tegen de Graafschap speelden we ook zo in de beker. Als we weer tegen een ploeg spelen met twee spitsen sluit ik niet uit dat we weer dit systeem hanteren.’

 

Invallen

‘Ik heb even moeten wachten, het publiek heeft even moeten wachten, maar ik doe gewoon wat ik moet doen. Of we nou met 4-0 voorstaan of met 0-0 gelijk. We hopen natuurlijk op meer.’ ‘Natuurlijk help ik jonge spelers waar ik kan. Dat heb ik altijd gedaan, misschien nu wat meer dan een aantal jaar geleden. Ik ben blij om terug te zijn in Amsterdam, mijn gezin heeft het naar z’n zin, maar ik wil gewoon spelen. Ik moet ook gewoon gretig blijven.’

 

Fenerbahçe

‘Wij moeten winnen. We moeten het spel maken. Het is een ploeg met veel individuele kwaliteiten, dus we moeten alert zijn. Dat begint bij gretig zijn, maar je moet ook goed staan. We willen allemaal door in Europa. Daarna spelen we tegen Feyenoord. Welke wedstrijd voor mij belangrijker is? Dat is niet zo moeilijk. We kunnen natuurlijk niet twee keer in een week verliezen in de Kuip, onmogelijk!’

Ajax Willem II


More Berichten for Show:

Comments are closed.