Hells Angel Harry S. voorlopig vrij

De Amsterdamse Hells Angel Harry S. komt vrijdag voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank bepaald. S. mag het huis van bewaring verlaten, totdat het strafproces waarin hij een van de hoofdverdachten is weer verder gaat.

Het proces tegen S. en G. en een aantal al eerder vrijgelaten medeverdachten draait onder meer om een aantal gevallen van afpersing. De bewijsvoering in de omvangrijke zaak drijft op de verklaringen van de omstreden getuige Remko van Lent.

Van Lent is de afgelopen dagen uitvoerig door de rechtbank en de in het proces betrokken advocaten gehoord, in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. Het verhoor van de zogeheten kerngetuige heeft lang op zich laten wachten, omdat Van Lent hooglopende ruzie heeft gekregen met de getuigenbeschermingsafdeling van justitie. Van Lent en zijn gezin zijn ondergedoken in het buitenland. Hij schortte zijn medewerking aan justitie op.

De getuige haalde eerder deze week het nieuws met zijn bewering dat staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) in 2005 in zijn toenmalige functie als officier van justitie met onder andere Willem Holleeder een ontmoeting heeft gehad in een Zandvoorts café.

Bron: ANP

Bron foto: www.bnr.nl

Leave a Reply