Heren Amsterdam plaatsen zich als eerste voor de play offs zaalhockey

Waar de velden onbespeelbaar zijn, gaat de hockeycompetitie gewoon verder in de zaal. In de sporthal aan de Boelelaan stonden er twee wedstrijden op het programma in de vierde speelronde voor de heren van AHBC Amsterdam. De landskampioen van vorig seizoen nam het op tegen Amersfoort en Den Bosch.
Waar het publiek misschien nog hoopte op spannende wedstrijden, was niets minder waar. De bezoekers uit Amersfoort werden weggespeeld met 13-0 en de heren uit Den Bosch konden nog iets terug doen, maar ook zij verloren met 13-3. Hiermee staat Amsterdam in hun poule met 24 punten uit 8 gewonnen wedstrijden ruim bovenaan met een uitzonderlijk hoog doelsaldo van 73 goals voor en slechts 17 tegen. Zij zijn dan ook als eerste geplaatst voor de play offs voor de halve finale en finale op 10 februari in Rotterdam.

Verlsaggeefster Amber Roner sprak na afloop met topscorer Robert Tigges en herencoach Kristiaan Timman.

De heren van Hurley zijn minder gelukkig in de zaal. Zij verloren in Eindhoven van Rood Wit (3-4) en Oranje Zwart (1-6). Zij staan op plek vijf in poule B en daarmee één-er-laatste met 7 punten uit 8 wedstrijden. De dames van Amsterdam spelen de vierde competitieronde in Heiloo. Zij verloren met 0-2 van HDM en 6-2 van de Terriërs. Daarmee staan ze gedeeld derde met 12 punten uit 8 wedstrijden.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?