‘Het aristocratische karakter van Zuid is tanende’

Elisabeth Bierens de Haan-Keuls, bekend fonosofe, uit deze week in Hanengekraai haar zorgen aangaande moderne straatkunst in Amsterdam-Zuid en daarmee een eventuele teloorgang van de verfijnde klasse waar het stadsdeel om bekend staat. Het is allemaal “un peu trop”, volgens mevrouw Bierens de Haan. Ook bespreekt zij de huidige huizenprijzen in Zuid en de gevolgen daarvan voor de demografie van haar wijk. Mevrouw Bierens de Haan woont al 83 jaar in Zuid en kent haar wijk dan ook door en door. De podcast is hieronder terug te luisteren.

Het betreft de zevende aflevering van Hanengekraai en tevens het sluitstuk van het drieluik over Oud-Zuid sinds WO II. Hanengekraai is de nieuwe wekelijkse podcast van AmsterdamFM met Luuck Droste die iedere week Elisabeth Bierens de Haan interviewt over de meest uiteenlopende zaken. Iedere nieuwe aflevering komt na uitzending in ScheltemaLive ook online. Alle afleveringen zijn terug te luisteren via www.amsterdamfm.nl/oude-website/hanengekraai.

Reageer!
Mevrouw Bierens de Haan is zeer ontvankelijk voor de visie van haar luisteraars. Schrijf haar via hanengekraai@amsterdamfm.nl!

 

 

 

 

 

 

Moderne kunst in het straatbeeld van Amsterdam-Zuid

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?