Doek valt voor roemrucht DWV. Ton Ojers: “Dit doet me pijn”

DWV heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. De ploeg heeft op Sportpark Elzenhagen er niet voor kunnen zorgen dat zijn opvolger DVC Buiksloot van start kan gaan in de Eerste klasse.
De twee nacompetitiewedstrijden tegen de Forsters uit Heiloo waren te veel voor de ploeg van trainer Leeroy Echteld. Afgelopen maandag verloor DWV al met 1-0 en ook de terugwedstrijd leverde geen succes op: 1-3. Bij rust stond het, ondanks een paar aardige kansen voor de thuisploeg al 0-1 door een doelpunt van Bert Inecia. Toen spraken we met oud DWV-trainer Ton Ojers voor wie het afscheid van zijn club zwaar viel:

Ook in de tweede helft volhardde DWV in besluiteloosheid voor het doel van de tegenstander. De Foresters bleek slagvaardiger en liep uit naar 0-3, waarna Quinton Bhagwandin het laatste doelpunt in het bestaan van Door Wilskracht Verkregen maakte. Trainer Leeroy Echteld was een gebroken man en keek terug op een loodzwaar seizoen:

Niet alleen DWV stopt er mee, ook topscorer Benjamin Ebu-Mordi (9 doelpunten) houdt er een jaar mee op. We vroegen hem of de degradatie terecht was:

Interimvoorzitter Peter van Splunter was een teleurgesteld man. Hij had de nieuwe vereniging graag in de Eerste Klasse van start zien gaan. We keken met hem vooruit naar wat er nog allemaal moet gebeuren om de twee traditierijke verenigingen samen te brengen:

DVC Buiksloot komt volgend seizoen een andere Amsterdamse club tegen in de Tweede Klasse. Eerder degradeerde Blauw Wit Amsterdam al rechtstreeks.