Het fenomeen Brigitte Bardot

De levende legende Brigitte Bardot, die afgelopen maandag alweer 86 jaar werd, staat komende zondag centraal tijdens een twee uur durende special op AmsterdamFM. Luuck Droste staat in deze vierde aflevering van De Diva’s van Luuck Droste twee uur lang stil bij haar (privé)leven en laat daarnaast zo’n dertig chansons horen: Brigitte was, al is het in Nederland weinig bekend, naast filmster ook zangeres.

Dierenrechten
In 1973 besloot zij echter haar showbizcarrière aan de wilgen te hangen, om zich volledig in te zetten voor dierenwelzijn, wat zij sinds 1986 met haar Fondation BB concreet vormgeeft. Daarbij bleef ze niet onbesproken: zo kwam ze van tijd tot tijd in het nieuws om racistische uitspraken gelinkt aan het ritueel slachten binnen de islam, waar ze ook meermaals om werd vervolgd. Ook zou ze aanhangster zijn geweest van het Front National.

Huwelijken en affaires
Brigitte Bardot werd als Frans antwoord op Marilyn Monroe niet alleen op het witte doek een sekssymbool: ze verslond Franse filmsterren en had naast haar huwelijken met o.a. de Duitse multimiljonair Gunter Sachs, ook talloze affaires met bekende mannen als Serge Gainsbourg en Sacha Distel.

Interview
In het tweede uur van de special, die nota bene op dierendag wordt uitgezonden, spreekt Luuck Droste met liefhebster Josje Peterse, die, als kenner van het Franse chanson uit de jaren 60, voormalig finaliste van het Concours de la Chanson van de Alliance Française en daarnaast docente Frans, haar licht laat schijnen over het fenomeen Brigitte Bardot. Daarnaast trakteert ze de luisteraar op een lesje Frans door haar favoriete liedtekst van Brigitte Bardot uit te pluizen.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/AmsterdamFM/de-divas-van-droste-brigitte-bardot/ width=100% height=120 hide_cover=1 light=1]

Uitzenddatum: 4 oktober 2020
Presentatie en samenstelling: Luuck Droste
Nabewerking en montage: Anneminke van der Velden

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?