Het Klankcafé brengt klassieke muziek nieuwe stijl

Het Klankcafé is een maandelijkse radio- en talkshow over klassieke muziek. Presentatoren Louis Gauthier (32) en Gerhardt (34) – zelf actief in de wereld van muziek en media – staan op eigenzinnige en eigentijdse wijze stil bij klassieke muziek. In het programma Kunst & Cultuur sprak presentatrice Amber Roner met Gerhardt & Louis over het Klancafé.

 

Zondag 13 april is de derde editie van het Klankcafé wat open is voor gevestigde artiesten en onbekend talent, maar ook voor muziekliefhebbers van alle leeftijden. Deze editie staat in het teken van Arabische klassieke muziek. En die is zo hedendaags dat zelfs de huidige popmuziek in Marokko een directe link heeft met klassieke muziek. De reis begint in Afrika, door naar Marokko om daarna vanuit Portugal een reis naar de oorsprong van Arabische muziek, Turkije, te maken. De Portugese fadozangers Cristina Branco, de jonge succesvolle Amsterdamse zangeres en pianiste Karsu en actrice en zangeres Meral Polat verwarmen uw oren tijdens deze duizend-en-een-nacht editie van Het Klankcafé. 

 

Het Klankcafé is gratis te bezoeken. Deuren open om 15.30 uur. Aanvang show 16.00 uur. Adres: Arti en Amicitiae, Rokin 112, Amsterdam. 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?