Het nieuwe AmsterdamFM van start gegaan tijdens de Museumnacht

Het vernieuwde AmsterdamFM is tijdens de Museumnacht gelanceerd. In het Tropenmuseum vond de de officiële opening van de Museumnacht plaats. Tegelijkertijd presenteerde  AmsterdamFM zich tijdens een acht uur durende live uitzending als cultuurzender van de hoofdstad. Sinds oktober heeft de zender haar studio in het Tropenmuseum.

Adjunctdirecteur John Sijmonsbergen lichtte toe waarom het voor het museum een logische keuze was geweest om AmsterdamFM onderdak te bieden: “Als museum richten wij onze blik graag naar buiten. Door AmsterdamFM naar binnen te halen, kunnen wij naar buiten treden.”  AmsterdamFM gaat in haar nieuwe lunchprogramma Tropenmuseum Live dagelijks aandacht besteden aan de activiteiten van het museum.

Bestuursvoorzitter Frans van der Beek gaf later in de uitzending het startsein voor de nieuwe zender. Gedurende de hele avond schoven de nieuwe en oude programmamakers aan om over hun programma’s te spreken. De nadruk in de nieuwe programmering ligt op Amsterdam en cultuur in de breedste zin van het woord: van klassieke muziek tot hiphop, van Stedelijk Museum tot broedplaats, van literatuur tot stripverhaal. Ook maatschappelijke onderwerpen worden niet geschuwd: zo heeft bijvoorbeeld Stichting de Regenboog een wekelijks programma op de zender, is er aandacht ondernemen in Amsterdam en voor duurzaamheid.

AmsterdamFM weet wat er speelt in concertzalen, poppodia, in musea maar ook op straat. Kortom: AmsterdamFM weet wat er speelt in Amsterdam!

AmsterdamFM is nog steeds te beluisteren via de kabel 103.3, de ether 106.8 en online via deze site en bijvoorbeeld de  TuneIn radio app.

Comments are closed.