Het OLVG viert diversiteit met foto’s, de Rainbow Dress en de Canal Parade!

Het OLVG vaart dit jaar al voor de achtste keer mee in de Canal Parade. Jerrel Houtsnee verzorgt al die tijd al de choreografie op de boot. Maar alleen een boot is niet genoeg, vond men in het ziekenhuis en daarom zijn er dit jaar ook binnen de twee vestigingen meerdere activiteiten in het kader van de Pride gepland, waaronder de Rainbow Dress.

Hij reist al twee jaar over de wereld en was eerder onder meer te zien in het Europees Parlement en het Prado Museum in Madrid. Sinds deze week is de Amsterdam Rainbow Dress te zien in het OLVG, locatie Oost. Een imposante jurk van zestien meter die bestaat uit de vlaggen van ruim 70 landen waar homoseksualiteit nog altijd als illegaal wordt beschouwd en waar in sommige gevallen zelfs de doodstraf op staat.

Irene Kuiper sprak met choreograaf Jerrel Houtsnee over de OLVG-boot:

Anneminke van der Velden sprak met Esther Damen van het OLVG over het verhaal achter de Rainbow Dress, over de twee fotoexposities in de twee locaties en over het belang van deze boodschap van openheid en inclusie.

 

foto van de Rainbow Dress: © images by Pieter Henket Studio – Amsterdam Rainbow Dress Foundation, 2016 (Amsterdam Rijksmuseum images) Model: Valentijn de Hingh


More Berichten for Show: Scheltema Live

Comments are closed.