Het Rijks voorziet uitbreiding museumruimte

Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes, woonachtig in Rotterdam, zegt tegenover het Algemeen Dagblad dat het niet ondenkbaar is dat er een uitbreiding van de collectie in het Rijksmuseum komt. Gezien het feit dat het museum in één jaar tijd bijna 3 miljoen bezoekers heeft aangetrokken met als hoogtepunt het bezoek van de Amerikaanse president Obama, zegt directeur Wim Pijbes dat  "Het niet ondenkbaar is dat er een uitbreiding voor kunstwerken uit de 20ste eeuw komt'. Zo zou hij graag een Willem de Kooning willen aankopen voor het museum.

Voor het gebouw dat is ontworpen door Pierre Cuypers eind 19e eeuw is destijds een bijgebouw gemaakt dat nu de Philipsvleugel heet.

 "Als het huis niet groter is dan het is, dan zit er maar een ding op: uitbreiden." aldus Wim Pijbes. Hij laat nog in het midden waar de nieuwe vleugel moet komen. Of hiervoor een deel van de tuinen moeten worden opgeofferd is nog onduidelijk.

 "Dan lopen we vooruit op de dingen. Die tuin is een van de bonuspunten nu. In tegenstelling tot de groene stiltezone vroeger, zijn ze open en gratis toegankelijk". Het is een tuin die tijdens de renovatie nog werd opengesteld voor een ontbijt door Amsterdammers en voor Amsterdammers.

Comments are closed.