Het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam genomineerd voor Gebouw van het Jaar 2013

Het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam van DP6 architectuurstudio is de winnaar van de regionale voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013. De jury laat weten: ‘zin te hebben om naar school te gaan’ en dat de school ‘spannend, prikkelend en fonkelend’ is.

DP6 architectuurstudio en opdrachtgever Stichting V.O. Amsterdam-Zuid ontvingen van BNA-voorzitter Willem Hein Schenk de speciale plaquette van Gebouw van het Jaar.

“De verrassing zit in de sublieme ruimtelijkheid waarmee het hele gebouw is doordrongen. De entree maakt de meeste indruk, waar je bijna wordt weggeblazen door een grandioos atrium. Aan alle kanten is de school open, maar door de hoogteverschillen behouden de ruimtes hun eigen sfeer,” vermeldt het juryrapport.

De jury – bestaande uit Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling), Titus Mars (DAAD architecturen), Guus Zeillemaker (Phi Architectuur), Bert Dirrix (Diederendirrix) en Flip ten Cate (Federatie Welstand) – nomineerde naast de regionale winnaar nog vier projecten:

–     De Karel Doorman in Rotterdam van Ibelings van Tilburg architecten

–     Dutch Mountain in Huizen van denieuwegeneratie

–     Elandshof: 6 woningen CPO in Amsterdam van Bastiaan Jongerius architecten

–     Het Hofbad in Den Haag van VenhoevenCS architecture + urbanism

De prijs van Gebouw van het Jaar wordt op 16 mei in Rotterdam uitgereikt. De genomineerden maken ook kans op de publieksprijs, waar tot en met 30 april op gestemd kan worden via www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

Leave a Reply