Hij komt, hij komt…

Sinterklaas is aangekomen in Amsterdam. Na een lange boottocht over de Amstel werd hij bij het Scheepvaartmuseum onthaald door burgemeester Van der Laan. Hij overhandigde de sleutel van de stad traditioneel aan Sinterklaas. Daarna legt hij een route van ruim 4 kilometer af door de binnenstad.

Ook Sinterklaas is getroffen door de crisis, zo neemt hij geen 600 maar 400 Pieten mee en doet hij het Rembrandtplein en de Utrechtsestraat niet aan, vanwege de kosten van de dranghekken. Langs de route worden 400.000 kinderen en ouders verwacht.

 

Op het Beursplein wordt om 11:00 uur gedemonstreerd tegen Zwarte Piet. De actie duurt tot 12:00 uur, dus de demonstranten zullen weg zijn voordat de intocht even voor 13:00 uur langskomt. Er worden 150 deelnemers verwacht.

 

Om de tegenstanders tegemoet te komen, heeft een kwart van de Pieten roetvegen op hun gezicht. De rest is gewoon zwart. De gemeente heeft laten weten dat er bij de intocht geen extra politie in wordt gezet.

 

Vanwege de intocht rijden een aantal tram- en buslijnen rond het Centraal Station en het Leidseplein met een inkorting of omleiding.

 

Foto: Ada Groenendijk

Comments are closed.