Hockeydames Amsterdam veroveren landstitel

De hockeysters van Amsterdam zijn voor de achtste keer landskampioen geworden. Afgelopen zondag dwong het team van coach Alyson Annan door een 2-1 zege in Den Bosch een derde wedstrijd af. In Brabant was Amsterdam de betere ploeg en won met 1-3. Dit gebeurde slechts een keer eerder in de laatste zestien jaar.
Tussen 1998 en 2009 stonden Den Bosch en Amsterdam in negen van de twaalf finales tegenover elkaar; alleen in 2009 ging de titel naar Amsterdam.

In de eerste helft was het Vera Vorstenbosch die in de negende minuut de score opende voor Den Bosch. Maar Eva de Goede maakte voor rust de gelijkmaker uit een strafcorner. Na rust was het opnieuw Eva de Goede uit een strafcorner die Amsterdam op voorsprong bracht 1-2.

Maartje Paumen raakte de paal, waarna Kitty van Male, na een goede actie van Tijo Collot d’Escury, voor de beslissing zorgde: 1-3.

Coach Alyson Annan kan spreken van een succesvol debuutjaar als hoofdcoach, want eerder dit jaar veroverde ze met haar team ook al de landstitel in de zaal.