Hockeyers Amsterdam en Pinoke in evenwicht

Na een lange winterstop van bijna drieeneenhalve maand konden de hockeyliefhebbers zich zondag weer langs de lijn opstellen voor een wedstrijd in de Hoofdklasse. In het Wagenerstadion ontving koploper Amsterdam de buren van Pinoké, dat derde staat. Wederom een thriller in het Amsterdamse Bos.

Landskampioen Amsterdam had het erg lastig met Pinoké, dat volop meestrijdt om een play-off-plaats. Pinoke kwam tot drie keer op voorsprong. Aanvoerder Taeke Taekema was belangrijk voor de koploper. Mede dankzij zijn 3-3 uit een strafcorner blijft Amsterdam lijstaanvoerder.

Alle ogen waren gericht op Taeke Taekema na zijn gedwongen vertrek uit Oranje deze winterstop. Gelukkig gaat het nu weer over hockey! Een 3-3 gelijkspel tegen Pinoké is een terechte uitslag, maar wat moet er beter? Amber Roner sprak aanvoerder van Amsterdam Taeke Taekema.

De derby van het Amsterdamse Bos tussen Amsterdam en Pinoké opent de tweede seizoenshelft van de hoofdklasse hockeycompetitie. Koploper Amsterdam komt twee keer op achterstand tegen de Steekneuzen, maar na 70 minuten staat er 3-3 op het scorebord. De coach van Amsterdam Taco van den Honert is niet ontevreden.

Pinoke-speler Jesse Mahieu vindt dat er meer in had gezeten dan de 3-3:

Leave a Reply