Hockeyheren Amsterdam thuis niet langs Rotterdam

Goalie van Amsterdam Derek van Essen (r)

In het Wagenerstadion kregen de heren van AHBC Amsterdam bezoek van Rotterdam, een rechtstreekse concurrent voor een play-offs ticket. Het massaal toegestroomde publiek kreeg waar het op hoopte, namelijk een uiterst spannende topper in de hoofdklasse hockey. De eerste twintig minuten waren overduidelijk voor de thuisploeg. Jan-Willem Buissant scoorde in de 15de minuut uit een variant van de strafcorner de 1-0. Vier minuten later botste Mirco Pruijser en doelman Blaak van Rotterdam tegen elkaar. De scheidsrechters besloten tot een strafbal voor Amsterdam die Valentin Verga binnen pushte: 2-0. Maar nog voor rust kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte met scores van Simon Child en Paul Melkert.

De tweede helft kwam Amsterdam binnen vier minuten op achterstand door een onhoudbaar schot van Mark Knowles: 2-3. Aanvoerder van Amsterdam Billy Bakker bracht met een keiharde backhand in de 45ste minuut de stand weer gelijk: 3-3. De dit seizoen door blessures geteisterde Santi Freixa pushte op aangeven van Billy Bakker in de 56ste minuut de 4-3 in de verre bovenhoek. Klaas Vermeulen had nog een grote kans uit een counter om de voorsprong voor Amsterdam verder uit te breiden. Vrij voor goalie Blaak, was hij onbaatzuchtig en speelde de bal net te hard naar de meegelopen Floris Evers. In de 63ste minuut maakte Nick Wilson uit een strafcorner de gelijkmaker voor de bezoekers: 4-4. Waar de ploegen op het veld de punten verdeelden, was het publiek de grote winnaar. De Rotterdammers blijven op de tweede plaats staan, Amsterdam zakt naar de vijfde plaats.

Verslaggeefster Amber Roner sprak na afloop met coach Taco van den Honert en goalie Derek van Essen.