Daniëlle de Bruijn: “50% kans dat de vrouwen het EK in Belgrado winnen”

HOE IS HET NU MET Daniëlle de Bruijn? In onze vaste rubriek bellen we met een bekende oud-topsporter die is voorgedragen door een andere sporter. Voor onze winterstop was Mark Huizinga benieuwd hoe het zou zijn met Daniëlle de Bruijn, de handbalster die in 2008 Olympische Kampioen werd door 17 doelpunten te maken in dat toernooi.
Na de Olympische Spelen

De Bruijn had een afspraak met haar baas voor de Olympische Spelen van 2008. Na een teleurstellend mislukte kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2004 besloot de Bruijn 3 jaar  vrij te nemen om zich voor te bereiden. Daarna zou zij full-time terugkomen als werknemer. Dat dit een goede deal was getuigt wel door die zeventien doelpunten dat toernooi. Na de Olympische spelen in 2008 blijft de Bruijn wel spelen in de Eredivisie om af te trainen.

Handbalcarrière

Zowel het hoogte- als dieptepunt van de carrière van de Bruijn vond plaats op een Olympische Spelen. In 2000 waren de Nederlandse vrouwen titelkandidaat maar werden vierde, een dieptepunt. Het Olympisch kampioenschap in 2008 is uiteraard het hoogtepunt.

EK waterpolo in Belgrado

De Nederlandse vrouwen hebben een jong team, ze doen het heel goed vindt de Bruijn. Wanneer de vrouwen het EK winnen plaatsen zij zich voor de Olympische Spelen in Rio. Met Yasemin Smit als aanvoerdster ziet de Bruijn zeker kansen voor oranje. “Ze komen zeker in de finale, die spelen ze dan tegen Spanje. Daar gaan ze niet zomaar even van winnen. De kans is echt 50/50.”

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?