Hoezo kruising vrijhouden met een tram

Op de Munt is het een splitsing van tramlijnen. Verder kruist wegverkeer de trambaan. Met grote regelmaat zit dit kruispunt verstopt.

Met een auto kan je vrij eenvoudig je rijbaan gedeeltelijk verlaten. Met een tram gaat dat niet. Vanmiddag kreeg lijn 4 regelmatig wit licht op de Munt om richting Rembrandtplein zijn route naar RAI te vervolgen. Toch kon de bestuurder de afslag niet nemen.

Vanwege werkzaamheden aan het tramspoor is de doorstroom ook al vertraagd. Eindelijk leek het moment daar dat zijn tegenligger de baan vrijmaakte toen plotseling een nieuwe tegenligger – lijn 16 – het nodig vond om door te halen. De 4 kon niet achteruit want inmiddels was een volgende tram achter hem aangeschoven. Dus moet de doorgereden lijn 16 enkele meters achter het zebrapad plaatsnemen. Daar waar hij geduldig zijn beurt had moeten afwachten.

De bestuurder van tram 4 mopperde tussendoor naar de agente die toevallig ter plaatse een kijkje kwam nemen naar het rijgedrag van de bestuurders van het Amsterdamse Vervoerbedrijf.

Wachten duurt altijd lang, maar uiteindelijk zijn de trambanen weer vrij en kan men op volgorde van het witte licht en voldoende vrije trambaan(!) de reis naar of van het Centraal Station verder ondernemen.

Leave a Reply