Spannend competitieslot voor de hoofdklasse hockey

Voor de heren en dames van Hurley, Pinoke en AHBC Amsterdam in de hoofdklasse hockey is het einde van de competitie in zicht. Voor de play-offs en de play-outs zijn nog niet alle beslissingen gevallen. Een overzicht van de uitslagen van dit weekend.

Hoofdklasse mannen
Amsterdam ontving in het Wagener Stadion Oranje-Zwart. Vorige week behaalde het team van Taco van den Honert in de EHL de halve finale door een sterke 3-2 overwinning op Bloemendaal. Tegen de Eindhovenaren kwam Amsterdam niet lekker in het spel. Dat werd in de allerlaatste seconde van de wedstrijd afgestraft met de gelijkmaker: 1-1. Met nog drie speelronden in het vooruitzicht staat Amsterdam derde met 38 punten.

Amber Roner sprak na afloop met de teleurgestelde Klaas Veering, die beseft dat het team alles voor de play-offs nog in eigen hand heeft. 

Bij de buren van Pinoke viel er wel iets te vieren vanmiddag. Zij kregen Laren op bezoek wat nog vecht voor lijfsbehoud in de onderste regionen. De eerste helft leek Laren te gaan stunten bij de Steekneuzen. Maar de tweede helft wist Pinoke de wedstrijd naar hun hand te zetten met een 4-2 eindstand op het scorebord. Pinoke gaat Amsterdam op doelsaldo voorbij op de ranglijst en staat nu tweede. Ook koploper Rotterdam heeft 38 punten. Het verschil tussen de nummers een tot en met vijf is zo minimaal dat het een spannende slotfase beloofd te worden.

Aanvoerder Jesse Mahieu beseft dat het er nu iedere wedstrijd op aankomt of Pinoke mee gaat strijden om het landskampioenschap. 

Joost van de Vijfeijken vertelt over de wedstrijd met twee gezichten en de hechte band van het team. 

Hurley heeft hele andere zorgen. Zij staan met slechts veertien punten uit negentien wedstrijden stijf onderaan. Vanmiddag verloren de mannen in eigen huis met 0-2 van Schaerweijde, waarmee rechtstreekse degradatie meer en meer in zicht komt.

Hoofdklasse vrouwen
Amsterdam is al zeker van de play-offs om het landkampioenschap. Het team van Patrick Bakker reisde vanmiddag af naar Utrecht en won daar van Kampong met 3-1. Daarmee staan ze na deze twintigste speelronde stevig op de derde plaats. Pinoke had het zoals verwacht lastig in de uitwedstrijd bij Den Bosch. De dames verloren met 3-1. De zevende plek op de ranglijst blijft wel behouden. Hurley veroverde een belangrijk punt in Eindhoven. De 3-3 gelijkspel tegen Oranje-Zwart betekent dat de dames wat betreft de play-outs bijna veilig zijn op de achtste plek van de ranglijst.

Leave a Reply