Horeca Rembrandtplein ontevreden met streng beleid stadsdeel

Verschillende eigenaren van horecagelegenheden op het Rembrandtplein hebben hun onvrede geuit over het strengere beleid dat Stadsdeel Centrum sinds vorige maand voert: buitenaankleding, zoals rokerspalen en terrassen, moet nu verwijderd worden als er geen vergunning is aangevraagd.
Manager Stefan Kaper van restaurant Vapiano zegt in de Metro dat hij de rode loper voor zijn restaurant heeft moeten weghalen: “We vinden het jammer dat de zaak nu minder aandacht kan trekken, maar de boetes zijn zo hoog dat het het niet waard is.” Martin Nijman, eigenaar van The Three Sisters, zegt een boete van vijfduizend euro te riskeren, als hij zijn rookpalen niet weghaalt. “Prima dat ze waarschuwen, maar dit is echt van de zotte,” aldus Nijdam.

Volgens Jan-Jaap Eikelboom, persvoorlichter van het Stadsdeel, is de ophef overdreven: “Ze zijn echt niet goed bij hun hoofd als ze beweren dat de boete vijfduizend euro is voor een rokerspaal.” Het strengere beleid was bovendien hard nodig, zegt hij: “Sommige cafés hadden hele illegale terrassen buiten staan waardoor mensen over de straat moesten lopen. Stoepen werden zo volledig geblokkeerd.”

Bron foto: www.amsterdam.nl

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?