Huidig metronetwerk een blijvertje ?

 

Het Amsterdamse metronetwerk is door het zomeronderhoud aan de oostlijn flink op de schop genomen. Eerder werd aangekondigd dat de veranderingen tijdelijk zouden zijn, maar intern woedt er een flinke discussie onder het personeel.

Enkele anonieme bronnen binnen het GVB melden aan AmsterdamFM dat de huidige aanpassingen naar alle waarschijnlijkheid blijvend zijn. Ook aan de aangepaste borden op het station, die er wel erg definitief uit zien, zou je kunnen opmaken dat het GVB niet van plan de boel na het onderhoud weer geheel terug te draaien. Metro 51 wordt volgens één medewerker zelfs ingekort naar station Zuid.

Reizigers in Amsterdam reageren verschillend op het huidige lijnnetwerk. De één is tevreden door de snelle overstapmogelijkheden, terwijl de ander dit juist als hinder en extra reistijd ervaart. Mochten de geruchten kloppen, dan neemt Amsterdam dus afscheid van Gaasperplaslijn 53. Een deel van het traject vanaf de van der Madeweg wordt nu ingevuld door metro 50, terwijl metro 54 het traject tussen het Centraal Station en Gein waarneemt.

Het GVB was eind van de middag niet meer bereikbaar voor commentaar.

Leave a Reply